ua ru de
×
Авторизація на сайті
×
Реєстрація на сайті
×
Відновлення паролю

„WIR L(I)EBEN VIELFALT!“ «Ми любимо різноманітність!»

„WIR L(I)EBEN VIELFALT!“ «Ми любимо різноманітність!»

1 серпня – 9 серпня 2023 року у Casa Jakab Antal, Sumuleu Ciuc в Румунії відбувся дев’ятий німецькомовний міжнародний літній табір для молоді німецьких меншин Південно-Східної, Центральної та Східної Європи, куди було запрошено близько 70 молодих людей з десяти країн віком від 14 до 17 років. Серед учасників були й наші активні представники німецьких організацій - 8 молодих людей з різних регіонів України у супроводі викладачів БО  «Німецький Дім – Київ» Дарини Савватєєвої та Антоніни Батшеєвої.

Більше тижня учасники вивчали німецьку мову у формі цікавих проектів та семінарів, а також різноманітних майстер-класів, культурних заходів та спортивних ігор.

Особливо вразливим моментом став вечір країн.

Наші молоді активісти розповіли про Україну, презентували українські традиції, страви та національний одяг. Наших дітей, разом з юнаками та дівчатами інших країн, об'єднала гармонія національного українського танцю "Гопак". А караоке піднесло загальний настрій, коли всі голосно заспівали улюблену пісню "Стефанію". Важливо відзначити, що наша українська молодь зробила це у вишиванках, що залишило глибоке враження у інших учасників.

Завершився літній табір величезною подією - усі групи представили результати своєї невтомної роботи над проектами у присутності політичних представників Німеччини та Румунії.  

Табір  дозволив не лише зустріти ровесників із різних країн та поглибити розуміння різноманіття, а й надав цінний досвід у практиці німецької мови, що є надзвичайно важливим для майбутнього молоді.

Дякуємо нашим партнерам - Goethe-Institut Київ, Goethe-Institut Бухарест та Інституту міжнародних відносин (ifa) спільно з Демократичним форумом німців у Румунії (DFDR/FDGR) та Робочою групою німецьких молодіжних організацій у Румунії (ADJ), які організували цей дев’ятий літній табір для молоді з німецьких меншин.

15 серпня 2023