ua ru de
×
Авторизація на сайті
×
Реєстрація на сайті
×
Відновлення паролю

Відбувся Всеукраїнський семінар-практикум BIZ на тему: «Німецька мова через театр»; «Німецький народний танець і сучасне німецьке танцювальне мистецтво»

Відбувся Всеукраїнський семінар-практикум BIZ на тему: «Німецька мова через театр»; «Німецький народний танець і сучасне німецьке танцювальне мистецтво»

8-9 липня 2023 року був успішно проведений Всеукраїнський семінар-практикум BIZ на тему: «Німецька мова через театр»; «Німецький народний танець і сучасне німецьке танцювальне мистецтво».

У заході взяли участь активні члени ГО етнічних німців України та представники творчих колективів Центрів Зустрічей.

Протягом першого дня семінару, 8 липня, були розглянуті питання:

  • театр як елемент цілісного заняття з німецької мови;
  • театральні вправи для покращення навичок німецької мови;
  • написання сценарію як одного з аспектів мовної роботи.

Референтом першого дня була Юлія Тайпс, голова Громадської організації "Німецька молодь Закарпаття" та членкиня Ради німців України. Учасники отримали можливість взяти участь у практичних заняттях, попрацювати над написанням сценарію. Кожна група представила свої напрацювання перед іншими учасниками, поділившись своїми творчими ідеями та успіхами. Вразила різноманітність підходів та креативність. Також учасники мали можливість ознайомитися з цікавим молодіжним театральним проектом «Шенборни на Закарпатті».

Другий день семінару, 9 липня, був присвячений темі «Німецький народний танець і сучасне німецьке танцювальне мистецтво». Учасники не лише теоретично познайомились з видами народних танців Німеччини, а й отримали можливість вивчити такі німецькі народні танці як: Auftanz, Tampet, Topporzer Kreuzpolka, Sternpolka, Vogelbeerbaum, Sonderburger Doppelquadrille.

На прикладі діяльності танцювального ансамблю німецького танцю "Deutsche Quelle" (м.Київ) розглянули організацію та проведення пілотного проекту «День відкритих дверей» для німецьких Центрів Зустрічей. Додатково учасники підготували та презентували міні-виставу "Dornröschen". Особливу увагу було приділено відеозапису вивченого танцювального матеріалу, який в майбутньому буде  використовуватись як інструмент для вдосконалення техніки танцю та як методичний матеріал.

Референтом цього дня виступила Світлана Цех, мультиплікатор "BIZ-Ukraine" з танцювальної творчості, керівник Народного театру німецького танцю "Deutsche Quelle", член Президії РНУ.

За два дні інтенсивних занять учасники не лише познайомились з різноманітними аспектами німецької культури та мови через театральну та танцювальну діяльність, а й збагатились знаннями і  навичками для творчого вираження, співпраці та взаємодії.

Вдячні всім учасникам, спікерам за активність, професійність та внесок в успішне проведення цього заходу.

Семінар проводився з ініціативи Ради німців України за фінансової підтримки Федерального міністерства внутрішніх справ та комплексного територіального розвитку Німеччини через Благодійний Фонд «Товариство Розвитку».

10 липня 2023